Útmutató

Műköröm

 • Olyan vendégeknek ajánlott, akik nem végeznek tartós fizikai munkát a kezükkel, mivel az anyag a külső fizikai behatásokra, vegyszerekre (törhet, kophat, elveszítheti fényét).
 • A műkörömre vigyázni kell, tisztítani kell napi szinten a kezünket, hogy semmilyen kosz ne üljön meg a köröm felületén és alatta sem, ezzel kizárjuk a fertőzés lehetőségét.
 • Otthon soha ne vágjuk le, vagy ne reszeljük meg a műkörmöt, vagy géllakkozott körmöket, mert megsérülnek a lezárt rétegek, emiatt könnyedén felválhat, lepattoghat, letörhet.
 • Lehetőségekhez és életvitelhez mérten óvni kell a körmöket (komoly sport), ekkor célszerűbb rövidebb körmöket választani.
 • Amennyiben a vendég a saját köröm hosszánál hosszabb körmöket szeretne, akkor nem a géllakk, hanem a műköröm, más néven: körömhosszabbítás lesz a megfelelő szolgáltatás.
 • 15 éves kortól sok fiatal szeretne műkörmöt, de ebben a korban még a géllakkot javaslom a körömlemez roncsolódásának elkerülése érdekében.
 • Saját felelősségünk eldönteni, hogy vajon alkalmasak vagyunk-e a viselésére?

Géllakk

Viselése megfelelő használat mellett akár 2- 3 hétig is tartós lehet. Gyenge körmök esetén lekerekített ovális formát ajánlok, mert ezek kevésbé sérülnek a szögletes formákkal ellentétben.

A géllakk hány éves kortól ajánlott?

15 évnél fiatalabb hölgy esetén akkor célszerű géllakkot készíteni, ha nagyobb alkalomra készül (ballagás, esküvő). Nem ajánlott azoknak, akik rágják a körmüket, hiszen a köröm állapota ezekben az esetekben nem biztos, hogy megfelelő.

Géllakkozás terhesen?

 • Lehetséges, de van néhány fontos tudnivaló:
 • ebben az állapotban egyes nők körmei elvékonyodnak, ilyenkor nem ajánlott, másoknak viszont megerősödnek és gyorsabban nőnek a körmök.
 • a szolgáltatás ideje alatt irritáló szagok és porképződés keletkezik, ilyenkor maszk viselése ajánlott.
 • kerülendő a túl hosszú köröm, a géllakk elkészítése hosszabb időt igényel, hosszabb egy helyben ülést (kb. 1,5 – 2 óra), ami ebben az időszakban különböző problémákat okozhat, ezzel a kismamának számolnia kell.

Körömformák:

Mandula forma
Mandula forma
Szögletes forma
Szögletes forma
Lekerekített forma
Lekerekített forma
Ovális forma
Ovális forma
Szögletes ovális forma
Szögletes ovális forma
 • Mandula forma: általában 30 év feletti hölgyekre jellemző ez a nőies forma, mely az ujjakat vékonyabbá, kecsesebbé teszi. A visszafogottabb színárnyalatok mutatnak igazán jól. Különösen azoknak való, akiknek egy kicsit rövidebb és tömzsibb ujjaik vannak, mert ezzel a formával jól lehet ezt ellensúlyozni és a köröm felszínét is optikailag vékonyabbá teszi ez a megjelenés.
 • Szögletes forma: minden alkalomra (színház, esküvő, bankett) kiváló és elegáns megjelenést biztosít. Ez a leginkább elterjedt, kedvelt forma napjainkban, nemcsak hosszabb körmöknél, hanem a közepes hosszúságnál is szépen lehet kialakítani. Figyelemfelkeltő forma, de mindenképpen karban kell tartani. Az ujjakat szépen nyújtja. Ajánlom azoknak, akiknek kicsit kisebb a körömfelületük, mert optikailag nagyítja a körmöket ez a forma.
 • Lekerekített forma: könnyen kialakítható hosszabb-, közepes- és rövidebb körmök esetében is, napi teendőkben nem akadályozza a használót, nem annyira sérülékeny. Azoknak megfelelő, akiknek nincs sok idejük a körmeikre, illetve olyan munkát végeznek, mely során könnyen törhet a köröm, továbbá, akiknek gyenge a körmük, mert ez a forma a rövid körmökön is szépen mutat bármilyen díszítéssel kiegészítve. A köröm felszínét optikailag is szűkíti. A széles körmöket keskenyebbnek láttatja. Ez a forma elegáns, letisztult, ápolt megjelenést nyújt használójának.
 • Ovális forma: az egyik kedvelt körömforma, mely ötvözi a mandula-, négyszögletes-, lekerekített forma megjelenését. A nőiesség jegyeit hordozza magában és kényelmes viseletet nyújt. A rövid körömmel rendelkezők is bátran viselhetik, mert ez az a forma, mely megnyújtja és optikailag vékonyítja a körmöket.
 • Szögletesen ovális forma: ez a forma a szögletes és az ovális körömforma egyesítése. Leginkább karcsú ujjakon mutat jól, mivel optikailag szélesebbnek mutatja a körmöket.

Egyéb általános tanácsok

A szolgáltatás ideje alatt ne feszítsük meg kezünket és lehetőleg egyenesen tartsuk ujjainkat a UV/LED-lámpában és várjuk meg a kötési folyamat végét. Fontos tudni, ha vékony és törékeny a köröm, akkor a hagyományos géllakk nem feltétlenül jó választás, ilyen esetben a géllakk alá lehet kérni Base-gel megerősítést, vagy lehet választani zseléből készült körmöt.

Több okból sem ajánlatos otthon leszedni a körmöket:

 • sérülhet a körömlemez
 • elvékonyodhat
 • leszakadhat
 • beszakadhat a köröm

A mukoromsiofok.hu honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.